Skocz do zawartości




Zdjęcie
- - - - -

Acer Aspire E1-571


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 SHINGO1972

SHINGO1972

    Użytkownik

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 54 postów
Reputacja: 10
Neutralna

Napisano 05 kwiecień 2017 - 07:27

Witam, mam taki problem z którym nie mogę sobie poradzić.
Dlatego proszę o pomoc w jego rozwiązaniu.
Otóż problem jest z laptopem firmy Acer Aspire a jego model to E1-571.
Nie można było działać na jego klawiaturze jakby się zacięła myślałem że jest jakiś problem z sterownikami do niej, itd.
Więc zdecydowałem się wgrać system operacyjny będąc dobrej myśli iż problem po instalacji sterowników sam się rozwiąże.
Niestety myliłem się nadal jest ten sam problem co przed instalacją na nowo systemu operacyjnego którym jest oryginalnie Windows 8.1 wersja 64 bitowa.
Dysk jest o pojemności 500 GB który nie był wcześniej także podzielony na partycje więc przy okazji również chciałem go podzielić na 2 partycje.
Pamięć ramu posiada 4 GB i DDR3 oraz procek i3 o szybkości 2,5 GHz.
Strasznie długo się również uruchamia bo trwa to od 3 do 5 minut zanim coś można na nim zadziałać.
Muszę do niego podłączać zewnętrzną klawiaturę oraz mysz pod gniazda usb aby w ogóle móc coś zdziałać i tak zresztą bez większych rezultatów.
Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną ???
Także gdy próbuję po wejściu w panel sterowania wejść w opcję aby zaktualizować system potrafi całą noc wyszukiwać aktualizacji i nic z tego nie jest.
Nawet nie pokazuje informacji że niema na czas obecny aktualizacji lub jest już zaktualizowany w co nie che mi się wierzyć.
Gdyż został dopiero co wgrany nowy system jak wyżej wspomniałem i zrobiony format dysku wraz z podzieleniem go na partycje.
Jak chcę wejść np. w jakiś folder lub Start w lewym dolnym rogu ekranu to po kliknięciu nie reaguje.
Lecz po dłuższej chwili start jakby mrugał lub cały ekran też się zdarza tak jakby lampy w dyskotece i nic nie można zdziałać.
Sygnał też jest słyszalny z głośników długi i przerywany.
Wówczas nic innego nie pozostaje jak wyłączenie go głównym przyciskiem od zasilania, odczekania około 30 sekund i znów można go włączyć.
Lecz nic nadal się niestety nie zmienia, dalej ten sam scenariusz i często się on powtarza, niestety.
Czasami także zaraz po włączeniu laptopa.
Było tak przed wgraniem systemu i nic się nie zmieniło po jego wgraniu.
Już dosłownie nie mam pojęcia co może być tego przyczyną.
Proszę po analizie opisu o pomoc czy można samodzielnie rozwiązać tego typu usterkę czy będzie czekać mnie serwis, niestety.
Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi.
 

  • 0