27 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 05 styczeń 2011 - 08:33
hobby na ulicy raczej nie leży ,to trudno znależć,pasję lub smykałkę po prostu trzeba mieć w sobie i wiedzieć że chcę to /poznać,zbierać,malować,pisać itp/Zainteresowania przychodzą same nic na siłę,ale warto trochę poszukać.Jak czytasz to może jakiś konkretny temat wciągnie
Napisano 15 kwiecień 2011 - 03:24
Hej. Nie ty jedna masz taki problem. Ja także nie mam hobby.. Jest to dziwne, bo inni mają jakąś pasje czy smykałkę do czegoś, a ja sama nie wiem.. Nic mnie nie interesuje i nawet nie wiem co chcę w życiu robić.;( Od dawna poszukuję hobby, ale jak napisałaś/eś powyżej (kwojt) po jakimś czasie coś przestaje mnie interesować.. Zazwyczaj jak mam wolny czas to nie wiem co z nim zrobić, bo nie mam jakiegoś ciekawego zajęcia, może ktoś podsunie mi jakiś pomysł? )Tzn. nam, bo widzę, że nie tylko ja mam ten problem ;/
Napisano 15 kwiecień 2011 - 07:35
mój Boże,jak ja bym chciała powiedzieć mam czas i nie wiem co z nim zrobić,jeśli koniecznie chcecie mieć hobby to poddaje sugestie,salsa,j.obce,aerobik,basen,krzyżówki,gry komputerowe,obrazki,znaczki,płyty,hafty,wyszywanie,rybki,o książkach nie wspominam bo to oczywiste.
Guest_Luka Wars_*
Napisano 17 kwiecień 2011 - 07:39
Zuzanka, a po co komu takie sugestie? Tu chodzi bardziej o to kto jest na tyle cierpliwy i ma w sobie tyle samozaparcia, aby dojrzeć do posiadania hobby. Większość osób ma po prostu zachciankę, z której wychodzi.
Jedno w temacie jest pewne. Szukanie hobby na siłę nie odniesie skutku.
Jedno w temacie jest pewne. Szukanie hobby na siłę nie odniesie skutku.
Napisano 18 kwiecień 2011 - 09:06
daj sobie spokój, to w końcu przyjdzie i niespodziewanie
tak jak ja i moje nurkowanie
na początku nie chciałam w ogóle iść na to zapoznanie z nurkowaniem bo było tak wcześnie o 7 rano... Gdyby nie mój brat i obudzenie mnie na basen, teraz nie nurkowałabym i nie podziwiała podwodnego świata 
Także to może być bulwersujące, że nie ma się hobby, pasji... Ale ona w końcu sama się pojawi.

Także to może być bulwersujące, że nie ma się hobby, pasji... Ale ona w końcu sama się pojawi.
Napisano 01 czerwiec 2011 - 06:49
tak, najpierw określ zainteresowania, a potem hobby... to jest czasem takie łączenie róznych wątków. Np. uwielbiam geografię - hobby podróże (rowerem, pieszo, samochodem, samolotem) - próbujesz i wtedy wybierzesz co Ci najbardziej odpowiada. Historia - zwiedzanie, piłka nożna - chodze na mecze, oglądam lub gram w piłkę, lubię morze - spróbuję sportów wodnych lub żeglarstwa. Czy nie jest tak? I przede wszystkim - hobby nie może męczyć. Powinno uwalniać od stresów i problemów. Tak mi się wydaje

Napisano 02 czerwiec 2011 - 06:42
Wszystko to co się robi z zadowoleniem i bez wewnętrznego przymusu to pasja, hobby.Zadowolenie z tego co się robi jest najważniejsze.Choć czasami wymaga to włożenia dużo wysiłku.
Znam faceta którego hobby jest projektowanie stron internetowych i mówi ze czasami to siedzi tygodniami, uczy się sprawdza coś tam a przez jakiś czas to mu się rzygać chce od tego.Także życzę zadowolenia.
Pozdrawiam.
Znam faceta którego hobby jest projektowanie stron internetowych i mówi ze czasami to siedzi tygodniami, uczy się sprawdza coś tam a przez jakiś czas to mu się rzygać chce od tego.Także życzę zadowolenia.
Pozdrawiam.